Popular Posts

Sunday, December 15, 2019

Egy új Közép-Európa víziója



 A múlt hétvége legjelentősebb politikai eseménye Kárpát medencei szinten a harminc évvel ezelőtti temesvári népfelkelésre emlékező rendezvénysorozat keretében megtartott gála volt, melyen a főszereplő, az egykori ellenálló segédlelkész, Tőkés László mellett részt vett és beszédet mondott Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is. 
Az a tény, hogy még a másik oldalhoz tartozó az online hírportálok is tárgyilagosan számoltak be az eseményről (vagy sehogy), továbbá, hogy a temesvári népfelkelésről szóló emléktörvényt egyhangúlag fogadta el a magyar parlament, azt jelzi, hogy a magyar kollektív emlékezetben közös történelmünknek ezen mozzanatát konszenzus övezi.
Mondhatnánk, hogy mi sem természetesebb?
Hiszen a román titkosszolgálati ágenseken és a hozzájuk kötődő sajtómunkásokon kívül senki sem merte Tőkés László érdemeit kétségbe vonni és Őt a másik oldalra besorolni.
A valóság ezzel szemben az, hogy bizony voltak határon innen és túl egyaránt olyan magyarok vagy magyar nevűek, akik az újkori Kárpát medencei történelem legbotrányosabb áldozathibáztatási ügyében képesek voltak a román titkosszolgálat által megfogalmazott és forgalmazott rágalmat visszahangozni és Tőkés Lászlót, a Securitate áldozatát, szekus-együttműködőnek megbélyegezni. Tehát nem egyszerűen tagadni érdemeit, de még a lehető legigazságtalanabb váddal mocskolni. Neveket most ne említsünk, hiszen 30 év elteltével inkább ünnepelni van okunk, még akkor is, ha hajdani illúzióink Európáról, demokráciáról, a szabadságjogok gyakorlati érvényesüléséről nagyrészt szertefoszlottak. Mert annyi biztos, hogy egy sokkal szabadabb rendszerben élhetünk, sokkal több lehetőségünk van beleszólni saját sorsunk alakulásába.
A temesvári gálaest fő szónokai, Tőkés László és Orbán Viktor a jövőbe tekintettek a múltra emlékezés mellett. Orbán Viktor egy olyan Közép-Európa vízióját fogalmazta meg, ahol a legjobb élni, ahol az okoz majd fejtörést, hogy mit kezdünk a Nyugat-Európából ide áramló munkaerővel. Ugyanakkor jelezte, Magyarország készen áll arra, hogy ezt a Közép-Európát a szomszédokkal karöltve építsék fel.


És ez egyáltalán nem egy elrugaszkodott vízió.
Ha sikerül megőrizni egy egyetlen kérdésben a volt szocialista blokk országaiban a politikum akarategységét, konkrétan a migráció ügyében, akkor ez a régió lesz a keresztény fehér kultúra mentsvára. Már napjainkban is egyre többen telepednek le mifelénk, mert elegük van az iszlám bevándorlókból s ez történelmi léptékben mérve igen rövid idő alatt tömegjelenség lesz.
Hacsak…
Hacsak nem sikerül a nemzetközi háttérhatalomnak kormányra juttatni az egyes országok politikai elitjének a már általa irányított részét. Magyarországon az önkormányzati választásokon részsikert értek el, aminek következményeit már láthatjuk. Ez lesz az igazi tétje minden választásnak Közép- és Kelet-Európában: hogy a maga nemzetét és egyben a keresztény, fehér kultúrát védő politikai erők győznek-e vagy globalista fullajtárok, dróton rángatott bábuk, akik multikultúráról beszélnek, de távlatilag az iszlám monokultúrának ágyaznak meg.

Borbély Zsolt Attila


A szöveget a Székely Hírmondó számára írtam, rövidebb változata meg is fog jelenni napokon belül.
A fotókat magam készítettem a helyszínen.

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...