Popular Posts

Tuesday, June 13, 2017

Ki fogja megvédeni Magyarországot?

Újkori magyar demokráciánkban nem volt arra példa, hogy egy évvel a soron következő voksolás előtt javában dübörögjön a választási kampány. Márpedig ma Magyarországon ez történik. S nemcsak a kommunikációban, a pártok hangleütéseiben, az üzenetmegfogalmazás módjában, hanem óriásplakátokon is. Ami azért sajátos, mert ez egy igen költséges mulatság, éppen ezért szokták viszonylag szűk időre szorítani a választást közvetlenül megelőző hónapokra.
A Jobbik egy nagyon leegyszerűsített, nagyon durva üzenetű s akár perindításra is alkalmas üzenettel kezdett, mely azt hirdette, hogy míg a választók dolgoznak, a Fidesz képviselői – a plakátokon Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és Habony Árpád volt látható – „lopnak”  s „ezért nem működik az egészségügy”, ezért nincs elég pénz oktatásra stb. Ezt követte az „Ők  lopnak, mi visszavesszük és béremelésre/egészségügyre stb. fordítjuk”. A legújabb plakáton Vona látható jóarcú vidám emberekkel maga mögött, színesben, amint szétszakítja a fideszesek fekete-fehér fotóját s elhozza boldogságot „mi veletek - legyőzzük őket” jelmondattal.
Az MSZP hasonlóan egyszerű üzenettel operál, aminél demagógabbat nehéz megfogalmazni. „Tegyünk igazságot, fizessenek a gazdagok” - hirdeti Botka László a milliós Rolexével a többtízmilliós autójával és vagyonnyilatkozat-botrányaival.
A Fidesz vélhetően presztízskérdést csinált abból, hogy beszálljon a kampányba, s olyan plakátokat helyezett ki, melyek Vonát és Botkát dróton rángatott bábukként ábrázolják, egyiküket Soros irányítja, másikukat Simicska.
Nem kell Fidesz-szimpatizáns legyen az ember ahhoz, hogy megállapítsa, ennek a plakátnak van a legtöbb köze a valósághoz. Az, hogy az MSZP és szatellit-pártjai a globális világhatalom mozgatottjai, mely háttérben meghúzódó erőcentrum egyik nyílt színi képviselője Soros György, az evidens. Soha nem volt másképpen. Már a kilencvenes évek közepén megfogalmazást nyert többek részéről, Csurka Istvántól Boross Péterig, hogy az MSZP és az SZDSZ ugyanolyan szolgaian követi a New York – Brüsszel tengely iránymutatását, mint az előbbi jogelődje, az MSZMP Moszkvát.
Ami a Jobbik és Simicska közötti vélt vagy valós alá-fölérendeltségi viszonyt illeti, amikor Orbán Viktor első ízben célzott erre, majd egyre nyíltabban fogalmazta meg a megvásároltság vádját, úgy véltem, hogy ez csak merő demagógia, politikai propaganda. Viszont, ha azt nézzük, hogy mi történik, akkor be kell, hogy lássuk, egyáltalán nem irreális ez a feltételezés.
A Jobbik 2016-ig egy nemzeti felelősségtől áthatott párt volt. Akadtak vitatható lépéseik, az előzetes  választási regisztráció elutasítása,  a vasárnapi boltzár elleni fellépés, a kockás inges liberális ihletésű pedagógus-akcióhoz történt csatlakozás a nemzeti érzésű emberek jó részében megütközést kelthetett, de nem volt igazából komoly nemzetpolitikai súlya.
Viszont ami 2016 ősze óta történik, az megmagyarázhatatlannak tűnik.
Vona Gábor tehetséges, jó szónoki képességgel és szintetikus látásmóddal megáldott politikus. Nemcsak előre megírt beszédei voltak hosszú időn keresztül meggyőzőek, hanem rögtönzései is, legyen szó a balliberális média rosszindulatú provokációiról vagy az EMI táborbeli közönség-kérdésekről. Nehéz elképzelni, hogy ne fogná fel, hogy ez a stratégia nem győzelemesélyes. Pontosabban abban a formában nem, ahogy ő ismét meghirdette, tételesen, hogy az egyetlen párt mellyel az együttműködést el tudja képzelni az a parlamenti küszöb táján tanyázó LMP. Az MSZP és a Fidesz állítólag szóba sem kerül koalíciós partnerként. Márpedig annak esélye, hogy a Jobbik abszolút többséget szerez, amint azt Vona meghirdette 2010-ben, 2014-ben és most 2017-ben is, a jövő évre nézve, gyakorlatilag a nullával egyenlő.
Abban igaza lehet Vonának, hogy a Fidesz a jelenlegi választási rendszerben is megverhető, de csakis úgy, hogy a következő egy évben a magukat balra soroló politikai szervezetek és a Jobbik tábora annyira megszokja egymást, hogy tömegesen ráadja a voksát az ellenzéki jelöltre az Orbán Viktor elleni fanatikus gyűlölettől vezérelve. Már persze ha sikerül úgy egyeztetni az ellenzéknek, mindenütt egyetlen jelöltet indítson. Ennek szellemi előkészítése zajlik, ezért kellett a Jobbik elutasítsa az nemzet érdekét egyértelműen szolgáló kvóta-ügyi alkotmánymódosítást, ezért kellett elsiratnia a Népszabadságot, ezért kellett összeállni a legnemzetellenesebb erőkkel a CEU ügyében és ezért szerepelt most Zagyva György Gyula és Pörzse Sándor a szélsőségesen nemzetellenes, balliberális Gulyás Márton videójában olyan emberek mellett, mint Gálvölgyi János, Csintalan Sándor vagy Stohl András.
Ezzel a stratégiával van esély 50% alá nyomni a Fideszt.
De mi lesz azután?
Annak esélye, hogy akár a Jobbik, akár az álbaloldal egyedül kormányképes legyen, nagyon parányi, mondhatni legfeljebb elméleti. Egy Fidesz – Jobbik koalíció lenne egy ilyen esetben optimális, de erre van a legkisebb esély, míg egy, a jelenlegi ellenzék erőit tömörítő kormánynak a legnagyobb, ebbe viszont a kormányválságok sorozata van belekódolva. Amennyiben persze a Jobbik bármit is megőriz nemzeti tartásából. A globális háttérhatalom ötödik hadoszlopaként működő balliberális ellenzék soha nem fog a nemzeti érdekek szerint politizálni. Elég megnézni, mit nyilatkozik első emberük, Botka László, aki szerint fel sem kellett volna építeni a déli határt védő kerítést.
E Jobbikos stratégia súlyos hibája a perspektívátlanság, az átgondolatlanság, az irracionális Fidesz- és Orbán-ellenesség. És ennyiben sejthető mögötte a személyes bosszúvágy által mozgatott Simicska, akinek láthatólag egyetlen célja van: minél többet ártani Orbán Viktornak.
A másik súlyos hiba az, hogy a Jobbik módszeresen veri szét saját táborát, elrúgva magától szavazóinak legértékesebb részét, a nemzetben gondolkodó értelmiséget, a nemzeti oldal véleménymultiplikátorait.
Nagyon is elképzelhető, hogy a Fidesz tudatosan dobta fel a CEU témáját, éppen azért, hogy megakadályozza az ellenzéki egységfront létrejöttét vagy legalább zavart keltsen az ellenzék soraiban. De ettől még a CEU liberális agymosoda marad, Soros György Európa és azon belül Magyarország esküdt ellensége és az ellene való fellépés pedig előre mutató nemzetelvű politikai gesztus, még akkor is, ha taktikai megfontolás áll mögötte. És ismerve Orbán Viktort, számíthatunk arra, hogy talál még hasonló témákat.
A Jobbik bármilyen szép elveket és célokat hirdetett meg a hétvégén megrendezett kongresszusán, legfeljebb azt érheti el a baloldali szavazókat célba vevő politikai stratégiájával, hogy pótolja balról azt, amit elveszít jobbról. Vona Gábor viszont ebbe bele is bukhat, annál is inkább, hogy a 2016-os alelnökcserék idején megígérte, hogy ha a pártja nem győz, akkor lemond. Ezt azóta arra mérsékelte, hogy azt is sikernek könyveli el, ha a Jobbik több szavazatot kap a Fidesznél, de erre sem mutatkozik semmi esély. A legvalószínűbb az, hogy a Jobbik annyi szavazatot sem gyűjt össze jövőre, mint 2014-ben. Ami nem féltétlenül jelenti azt, hogy Vona bukik, hiszen a mai pártok alapvetően lojalitáselven épülnek fel, a megbízhatatlanokat kiszűrik. És ha Vona úgy akarja, simán meg tudja szervezni saját újraválasztását a prognosztizálható bukás ellenére is.
De nem Vona sorsa a legnagyobb kérdés ebben a meccsben, hanem az, hogy ki fogja Magyarországot megvédeni az egyre nagyobb migrációs nyomással szemben, mely nyomás nem csak a betolakodók részéről tapasztalható, hanem a globális világhatalom nyílt színi megjelenítői részéről is, ideérve Sorost és egész, alig rejtett média- álcivil- és gazdasági hadseregét, a Soros birodalommal szerves összefonódásban működő main stream sajtót, az Unió vezetőit, és magát a római pápát is.
Egy Botka-Vona „technikai” koalíció győzteseire rá lehetne bízni az ország védelmét és jövőjét?
Aligha.

Borbély Zsolt Attila


A szöveg holnap jelenik meg az Erdélyi Naplóban.

14 comments:

  1. Kedves Borbély Zsolt Attila! Érdekelne miket és milyen fogalmazásokban fog majd akkor írni ha már nem a Fidesz lesz hatalmon? Mert ugye nincs kőbe vésve,hogy örökre bebetonozták magukat,Ön mégis úgy adta el a lelkét egy tál lencséért hazát és nemzetet nem figyelembe véve,mintha az ön vitorlája ezekután kifeszítve,feszesen állna. Nem tudom,hogy Ön valóban elhitte-e az orbáni propagandát és most tudatlanságból de megtéveszti és félrevezeti az erdélyi embereket is vagy tudatos,lealjasodott,aprópénzt remélve teszi-e ezt de egy biztos. Orbán és a maffia családja Önt nem veszi be csak oda vet valamit és jót röhögnek magán. Mindig is csak gój,csicska ,szolga lesz számunkra. Egy felhasználható de ha úgy alakul egy eldobható senki. De ez már az Ön gondja az Ön lelkiismerete ha van olyan. Mert tudása nem sok,hiszen ez az írásaiból kiderül mert akkor konzultált volna hozzáértő szakemberekkel is mielőtt klaviatúrát ragad és nem ír orbáni propagandát megtévesztve saját magyar testvéreit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Ismeretlen. Elgondolkodtató a hozzászólása, mégpedig abból a szempontból, hogy ellenérv felhozatala nélkül vádaskodik, ítélkezik. Kérem, hozza fel azokat az érveket, amely szerint a cikk írójának "tudása nem sok" - feltételezem, hogy ön akkor konzultált szakemberekkel a témában, hogy magabiztosan mondja ki valakire a tudatlan jelzőt. Erdélyi emberként látva a helyzetet nagyjából magam is egyet értek a cikkben megfogalmazottakkal, s véleményem nem egyedül osztom csupán. Minden kormányzásban, emberben, politikusban vannak hibák, ezt elismerem, de úgy gondolom, elég korlátolt nézet az, amikor az egyetlen dolog, amit szajkózni tudnak, hogy Orbán maffia, stb. A mostani kormányzás alatt az országnak végre van megint kiállása, ami számunkra, határon túlra szakadt magyaroknak nagyon is sokat jelent, az ellenzék felől ezt a kiállást nemigazán látom, inkább a meglapulást, s szolgai módon elfogadását annak, amit ma nyugaton a politikai elit vezérelvnek tart.
      Úgyhogy mégegyszer kérem, ha vannak érvei, s konzultált is szakértőkkel, sorolja fel érveit, amivel úgy érzi, hogy megalapozhatja előző hozzászólásában írt vádaskodásokat, írja le mik azok a dolgok, amikben a szerző megtéveszti magyar testvéreit, így engem is akkor. Üdvözlettel, Parajkó Zsolt.

      Delete
    2. Tisztelt Parajkó úr ! Olvasva a hozzászólásaikat azt kell mondanom az Öné is elgondolkodtató. Anyaországiként bevallom az első kommenttel értek egyet. Ami az ön hozzászólásából lejön az,hogy ön erdélyi ,talán székely és,hogy örülnek milyen erős kormánya van az anyaországnak és rajonganak érte és ne is kérdőjelezze meg senki mert maguk ezt jobban tudják mint pl. egy anyaországi.Az anyaországiak csak maffiázni tudnak de érvük és szakértelmük sincsen. Igaz ugyan,hogy önök odaát csak a kormány által csöpögtetett sikerpropagandát kapják a médiából és az ellenzék alkalmatlanságát szajkózzák tv-k,újságok de még a papok is, / no meg az ilyen 30 ezüstért megvásárolt Borbély félék /nehogy ráébredjenek a valóságra. Van egy rossz hírem. Az első kommentelő Sepsiszentgyörgyi így a mély propaganda ellenére sem lehet még ott a "határ" közelében sem mindenkit elhülyíteni.Higgye el kedves Zsolt,hogy az emberek nem csak úgy lékből kapottan maffiáznak,hanem a szakemberek véleménye,álláspontja alapján. Az is elgondolkodtató,hogy ha Orbán olyan nagy államférfi mint ahogyan ön és odaát a magyarok tartják,akkor miért csak 1,5 max.2 millió embert tud megszólítani a 8-10 millióból? Illetve az ország 2/3-a miért van ellene? Ennyi hülye,vak és süket van az anyaországban és akik tudják a tutit azok az elcsatolt területen élnek? Jah,hogy odaát csak a propagandát hallják de a propagandával ellentétes cselekedeteit a kormánynak,nem érzik a bőrükön? ! Maguknak a nagy nemzeti,hazafi szakértők a Habony,Andy, Németh Szilárd,stb. Persze lehet Önöknek van igazuk mert ha elképzelem a fordított helyzetet és Önöknek lenne egy Orbánjuk aki a közpénzükből 3x-os áron épít 3 stadiont meg egy jégpályát a Hargitára,lehet én is azt mondanám,: ezeknek a székelyeknek micsoda hazafias vezetőjük van. Dacolva mindenkivel megépítette nekik. Ön feltud sorolni nekem konkrét olyan határozatokat,ami nem csak szavak szintjén vagy jelképesen de valóban a bőrükön érezhetik pozitív hatását magyarjaink az elcsatolt területeken? No de komolyra fordítva a szót és nem egymást bántva,hisz összetartozunk persze nem olyan barackfavirágosan ahogyan azt a Fidesz megíratta. Ide írok néhány szakember nevet akiket érdemes a világhálón vagy a médiában meghallgatni,tudásuk jóval túlszárnyalja a ma kormányban lévőkét. Ismert és elismert emberek a világban és csak azért nincsenek a kormányban mert nem voltak korrumpálhatóak. Csath Magdolna közgazdász,
      egyetemi tanár,professzor. Ángyán József magyar agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, Dr. Tóth Zoltán József magyar jogász, jogtörténész és politológus, egyetemi oktató, szakíró, a második Orbán-kormány Honvédelmi Minisztériumának egykori helyettes államtitkára, Zétényi Zsolt dr. jogász, a Százak Tanácsának tagja, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi elnöke, Dr. Varga István közgazdász, Magyarok Világ Szövetsége Patrubány Miklós, Dr Varga Damm Andrea ügyvéd. Dr Varga Tibor jogtörténész, ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész. No a sort még bőven lehetne folytatni de nem teszem Magam és gondolom az első hozzászóló is ilyen kaliberű emberek véleményét ,megszólalásait hallgatja és nem a kormány hazug propagandája vagy a Borbély féle írások alapján ítél és "maffiázza " a kormányt. Higgye el ha majd egyszer megint magyar kormánya lesz az anyaországnak akkor annak a pozitív hatását megérzik az "ideiglenesen"elcsatolt területeken élő kis emberek is és nem csak illúzió vagy szavak szintjén. De ezt a Fidesztől ne várják el,max. a hegyeik,bányáik kellene nekik. Majd nézze meg Szerbia UNIÓ-s csatlakozásával kapcsolatos megnyilvánulásukat. Ha anno Romániát megvétózták volna,ma nem kellene tüntizni autonómiáért.

      Delete
    3. Kedves névtelen úr vagy hölgy, illetve Tichy Attila. Lajos Árpád a nevem és jó barátom, BZSA gyalázását kikérem magamnak. Ha ő megvásárolható volna, mint ahogy önök állítják, akkor már rég egy romániai versenypárt soraiba tagozódott volna be, már rég korrupciós pénzekből degeszre hízott volna, mint tették sokan mások, túl sokan. Sőt, akár el is románosodhatott volna, mint ahogy teszik azok, akik a könnyebb utat választják. Vagy kivándorolt volna. Borbély Zsolt Attila tudatosan nem kért a kecsegtető karrierlehetőségből és nem kért a könnyen szerezhető közvagyonból sem. Számára nem is volt kérdéses, hogy helyt kell állni és itt kell helyt állni. Genetikailag belé van kódolva a becsület és a nemzetszolgálat. Könnyen dobálóznak a becsületsértő kijelentésekkel, megvásárlásra utalgatva, de arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy Zsolt már gyerekkorában is a haza szolgálatát megkérdőjelezhetetlen erkölcsi kötelességének tartotta, a genetikán túl a neveltetés útján is a nemzetszolgálatot tanulta és látta. Hozzá teszem, hogy nem mindenapi példák álltak előtte, a szülei kiváló példájából igen sokat meríthetett. Szerencsésnek mondhatom magam, hogy édesapját, Imrét is ismerhettem, aki a magyar helytállás történelmi távlatokban is említhető példáját mutatta, amikor a román parlamentben először szólalt meg magyarul.

      BZSA erkölcsi tartásából nem következik, soha nem is következett a megvásárolhatóság. Ez pusztán az önök vádaskodása. A logikai szaknyelv azt a kommunikációs trükköt, amit önök alkalmaztak argumentum ad hominem-nek nevezi (a megfogalmazó szándékaival foglalkozunk az érvei helyett), amely egy alkategóriája a figyelemelterelő manővernek, amit vörös heringnek nevez a szaknyelv. Ezt általabán akkor használja valaki, amikor nem biztos az igazában vagy a saját képességeiben, de a vitát szeretné "megnyerni".

      Delete
    4. A másik gondolat, ami elhangzott, hogy ne értene hozzá. Azt hiszem, hogy kevés ember ért jobban a politológiához, mint BZSA. Az ő részéről méltatlan lenne bizonygatni, hogy ő ért ehhez a kérdéskörhöz. A logikai szaknyelv azt az álérvet, amikor a rosszhiszemű vitatkozó a vitapartner képességét próbálja eltagadni, bagatellizálni argumentum ad personam-nak hívja és ez is vörös hering.

      Ismeretlen vitapartnerünk mondta, hogy

      "Mindig is csak gój,csicska ,szolga lesz számunkra"

      Érdekes ez, az első személy, többes számos megfogalmazás. Mindenesetre BZSA nem azért kritizálja a Jobbikot, mert a FIDESZ hatalmon van. Egyébként ha a Jobbik olyannyira nemzeti radikális, mint amilyen színben tetszelgett a korábbiakban, akkor miért nem egy baloldali ármányra gondol, ha már vádaskodik? Miért van az, hogy a nemzeti konzervatív FIDESZ csápjait látja a Jobbik mindenhol, ahol kritizálni merészelik a Pártot? Miért nem a baloldaliak ármányától félnek? Őket ugyanis a nemzetközi nagytőke mozgatja, sokkal nagyobb érdekcsoportok állnak mögöttük, mint a FIDESZ mögött. Erről mondhatják, hogy a FIDESZ van hatalmon, de nekem ez a tény akkor is sokat mondó.

      Delete
    5. Ha önök valóban a nemzet érdekében folytatnának itt közéleti vitát, akkor nem vádolnák meg a vitapartnert megvásároltsággal, hanem az érveire válaszolnának. Hogy én miért foglalkozok az önök személyével? Mert a lényegi kérdésről, azaz: quo vadis, Jobbik elterelték a témát BZSA személyére.

      Tichy úrnak címzem a következő bekezdést:

      Kedves Tichy úr! Ha valaki elszakított magyar, akkor nem feltétlenül mozog mindennapos szinten a megcsonkított Magyarországon, de attól még véleménye lehet, sőt, igaza is. Néhányan vagyunk olyan tájékozottak, hogy megalapozott véleményformálásra alkalmasak legyünk. A migránskvóta ügyében nagyítóval kerestem az országos szintű jobbikos megnyilvánulásokat az október másodikai népszavazást megelőzően. Nem találtam semmit, ami lényeges lett volna. Nem életszerű, hogy ez a passzivitás spontán lett volna, élek a gyanúperrel, hogy felülről megmondták a tagoknak, hogy most kuss van és őket a pártfegyelem tartotta. Én még emlékszem az EU zászló égetésére. Üdvözöltem és helyeseltem a jelképes gesztust. Ehelyett ma a Jobbik kommunista, a kollektivizálás idejére emlékeztető javaslatokat tesz az EU-ban, amely csak és kizárólag úgy valósítható meg, ha a nyugat a jólétének egy részét ránk áldozza. Ez pedig implicit tartalmazza az Európai Únió előmozdulását az Európai Egyesült Államok irányába. S bár a mai Jobbikos állásponttal nem értek egyet, elfogadnám, hogy véleményt váltottak, de soha sehol nem láttam, hogy azt írták volna, hogy pardon, nem volt igazunk, rájöttünk, hogy ez és ez az igazság ezért és ezért. Nem csak, hogy véleményt váltott a Jobbik, a korábbi véleményhez köthető emberektől is megszabadult. Az a Jobbik, amely a programjában az álcivil szervezetek átvilágítását célozta meg most a civil ruhás szervezetek mellett áll ki, az átvilágítási szándékot boszorkányüldözésnek nevezi (http://baranya.ma/2017/01/25/jobbik-civilek-elleni-boszorkanyuldozessel-csak-korrupciot-akarjak-elfedni/). A népszavazás után nem szavazták meg az alaptörvénymódosítást. Hogy a Jobbik taktikából, félelemből, vagy a személyes szebb jövő reményéből ténykedik ma úgy, ahogy, azt nem tudom. De nekem a fenti ügyek bármelyike kellően felháborít ahhoz, hogy a Jobbikot ne támogassam. Ezek az ügyek így együtt pedig a Jobbik ellenzőjévé tesznek engem. Nincs szüksége a kormánynak propagandára a Jobbik lejáratására. A Jobbik az utóbbi időben mutatott politikája önmagában elegendő a lejáratásra. Ez onnan is látszik, hogy a mi, elszakított magyarok személyes mindennapi sorsunk merül fel és a könnyített honosításról nem esik szó. Már elnézést, de én egész életemben a széllel szemben hugyoztam magyarként. Nem fogok megijedni propagandistáktól és szerintem ezt BZSA is ugyanígy gondolja. Ha valakik nem megvásárolhatók, akkor azok mi, a nemzetért a végsőkig küzdő igaz magyar emberek vagyunk határokon innen és túl, függetlenül a pártérdekektől. S ha önök ezt a Jobbikos politikát támogatják, akkor véleménykülönbség van közöttünk. Nem volna elegáns arra utalnom, hogy önök zsoldért dobnák be a vörös heringeket közénk, bár ez sem életszerűtlen. Inkább maradjunk annyiban, hogy kölcsönösen úgy látjuk, hogy a másik félnek nincs igaza. Én úgy vélem, hogy a Jobbik bizonyos nagytőkések érdekeit jeleníti meg a politikában. Önök úgy gondolják, hogy a nemzetet szolgálják. Értsünk egyet abban, hogy nem értünk egyet.

      Üdvözlettel,
      Lajos Árpád.

      Delete
  2. Ennyire képesek a Jobbik megmaradt hívei. A megvásároltság rágalmát mantrázni. Érvek nincsenek, cseppet sem zavarja őket, hogy valójában ők azok, akik eladták magukat minden jel szerint. A Fidesznek megvannak a maga hibái, ez nem kétséges. De a Jobbik 2016 ősze óta szinte minden lehetséges alkalommal a nemzet érdeke ellen cselekszik, mint legutóbb a civil-törvény esetében. Jószerivel egy-két kivételt leszámítva nem akad nemzetben gondolkodó párton kívüli ember, aki előtt a Jobbiknak lenne még egy mákszemnyi hitele.

    ReplyDelete
  3. Még egy apróságot hadd írjak ismeretlen kommentelőmnek. Világ életemben a nemzet érdekének szolgálata vezérelt. Soha egy sort le nem írtam, amit ne vállalnék ma is. A pártok érdeke nem foglalkoztatott soha, legfeljebb az, hogy melyik történelmi pillanatban melyik pártra bíznám az ország sorsát.
    Most, a migránsválság idején a Fidesz ez a párt.
    Eddig a Jobbikot támogattam a voksaimmal, mert akkor a tudatos nemzetépítés, a politikai tabuk lebontása és a nemzeti öntudat regenerálása volt az elsőrendű prioritás számomra és akkor a Jobbik e kérdésekben hitelesebbnek tűnt.
    Mára persze már ez sem áll.
    Úgyhogy kérdésére válaszul, ha a Fidesz győz, ugyanazt fogom tenni, mint eddig. Annyiban támogatom majd az ellenzéki Fideszt, amennyiben a nemzet érdekét szolgálja.
    27 éve foglalkozom közírással és írásaim hangvétele mindig független volt attól, hogy ki van éppen kormányon. Hogy mást ne mondjak, akkor írtam a legkeményebb szövegeket a nemzetellenes álbaloldalról, a Jobbik új szövetségeseiről, akikkel egyre gyakrabban szavaznak közösen a nemzet érdeke ellen, amikor Gyurcsány volt a kormányfő.

    ReplyDelete
  4. Az írással nagy vonalakban egyetértek, egy jól összeszedett gondolatmenetnek tartom. Annyiban különbözik a véleményünk, hogy én azt hiszem, hogy Vona Gábor mindig a személyes politikai karrierjét tekintette elsődlegesnek, csak sokunkat átvert. Én 2015-ben jöttem rá, hogy a Jobbik nemzeti radikalizmusa egy jó marketing volt Vona személyes vállalkozásában.

    ReplyDelete
  5. Valahol szomorú, ahogy jó emberek képtelenek függetleníteni magukat a propagandától... mert a névtelen hozzászóló és a neki igazat adó, bizonnyal jó magyar emberek lehetnek, egyetlen -talán nem is olyan nagy?- hiányossággal: csak fekete-fehérben képesek érzékelni a világot. Ami hiba, mert minden színes körülöttünk és elképesztően gyorsan változik.

    Hiszen valóban nincs ma a magyar politikában olyan erő, amire jószívvel szavazni lehetne, erre azért, arra amazért... de itt jön elő, amit szerzőnk is ír, hogy ha egyenleget vonunk, melyik erőtől várható valamelyes előmozdítása a nemzeti ügynek (és ezen a szinten sajnos nem érdekel a korrupció, ennyire naivak lennétek, hogy megszüntethető?).
    Ennek pedig, a politikatudománynak, pontosan BZSA avatott tudósa.
    A megvásárolhatóság vádja pedig nevetséges butaság.

    ReplyDelete
  6. Fehér Imre, Győr

    Borbély Zsolt Attilát 2004 óta ismerem. Egy végtelenül tisztességes, egyenes gerincű embernek tartom. Nemzeti elkötelezettsége megkérdőjelezhetetlen. Politikai elemzései átgondoltak, mindenkor a reális politikai helyzetet tükrözik. Borbély Zsolt Attila nem megvásárolható. Őt mindig a nemzet sorskérdései érdekelték/érdeklik. Ergo nem vádolható azzal, hogy véleményét a mindenkori kormányok komisszárjaként tette/teszi. Mindezt függetlenségét és objektivitását megőrizve teszi, s ez akkor is így van, ha sokaknak nem tetszik. A Jobbikkal megfogalmazott kritikái jogosak, magam is egyetértek vele, hisz eredeti szlogenjüktől, " CSAK A NEMZET" jócskán eltértek, Vona Gáborral az élen. A Jobbik pártvezetése nagymértékben felelős azért is, hogy jelenleg a politikai erőtérben a FIDESZ-nek nincs alternatívája. Ennek elsődleges oka, hogy Vonáék letértek arról a politikai útról, amellyel népszerűvé váltak. Magyarán a pártot megvették. A kihelyezett óriás plakátok rengeteg pénzbe kerülnek, ennyivel a Jobbik nem rendelkezik. Ezt csak józanul végig kell gondolni. Véleményem szerint tett magyarokra, s nem száj magyarokra van szükség. Borbély Zsolt Attila az előző kategóriába tartozik. Erre életútja a bizonyíték. De erről mindenki meggyőződhet, aki elolvassa "Székely kapu a magyar világra" c. kötetét,amely az elmúlt 20 év írásainak a válogatott gyűjteménye. Az előszót -Zsolthoz hasonlóan - szintén egy hiteles magyar ember, Raffay Ernő történész írta. A Jobbikkal fenntartásaimat magam is bátran kinyilváníthatom, hisz anno nejemmel együtt, aki a "NE-felejcs Polgári Egyesület alapító elnöke volt, nyilvánosan kiálltunk a Magyar Gárda mellett, vállalva FIDESZ és a ballibek támadásait. Tettünket Vona is méltatta, s bátor kiállásnak minősítette. A tett magyarsághoz - sok tevékenységünk mellett, a győri Országzászló visszaállítását emelem ki. Mindezt amiatt jegyeztem meg, hogy a tett magyaroknak - Zsoltnak, s talán nekem is, nejemmel együtt - van joga helyénvaló kritikákat megfogalmazni. Elismerni azt is, amit a FIDESZ a nemzet érdekében tesz. Ettől mi még nem vagyunk fizetett forradalmárok, mert, ha kell a FIDESZ is meg kapja a bírálatot, ha a nemzet érdekei ellen cselekszik. Befejezésül, örülök, hogy az idei trianoni megemlékezésre Attilát hívtam meg. Nagyszerű beszédet tartott, de ez elmondható a 2004-es beszédéről is, amit akkor még az Országzászló helyén mondott el Győrött.

    ReplyDelete
  7. Polczer Ferenc írja, Győrből:

    Borbély Zsolt egy nemzet féltő, gerinces ember! Életművét nagyon jól összefoglalja A SZÉKELY KAPU MAGYAR VILÁGRA című könyvének megjelenésekor RAFFAY ERNŐ előszava! ,,A SZERZŐ(BZSA) talán a legfontosabb témaköre az erdélyi és romániai magyarság 1989 utáni párt-politizálásának,s ami ide tartozik :egyesek árulásainak, a román hatalom erdélyi érdekeihez történő besimulásainak megtárgyalása! S ami ehhez a legszorosabban hozzátartozik:a magyar érdekeket következetesen képviselő erők, személyek tevékenységének ismertetése! BZSA itt önmaga is primer forrás:Borbély Imrével együtt a legelső napoktól a legmagasabb szinten vettek részt a diktatúra lebontásában(amikor egyes későbbi RMDSZ-es politikusok még a Román Kommunista Párt oszlopos tagjai voltak).A kötet szerzőjének minden mondata tehát megalapozottan hitelesnek tekintendő!' RAFFAY ERNŐ

    ReplyDelete
  8. A szerzőt mocskoló névtelen első hozzászólásra talán nem is kellene reagálni, hiszen az nyilvánvaló trollkodás, semmi egyéb. Attól, hogy egy politológus (BZsA) kinyilvánítja az aktuális kormánypárt döntéseit támogató véleményét, egyáltalán nem következik, hogy őt megvásárolták volna. A névtelen véleményíró valószínűleg saját magából indul ki, mikor ilyeneket feltételez. El kellene fogadni, hogy vannak emberek akiknek rendelkeznek saját véleménnyel és nem félnek azt ki is mondani, függetlenül attól, hogy ez hány embernek fog tetszeni.
    Tichy úrnak partiumi magyarként üzenem, hogy a magyar nemzethez tartozunk mi külhoniak is, nekünk is van véleményünk a világról és a bennünket is képviselő magyar kormányról. Nem véletlenül szinte kizárólag a Fideszt támogatjuk a magyarországi pártok közül, hiszen rajtuk kívül érdemben csak a Jobbik foglalkozott velünk, de ez utóbbiak egy ideje már a nemzet- és a külhoni magyarság érdekei ellen politizálnak. Két dolgot szoktak felróni az Orbán kormánynak a külhoni magyarokkal kapcsolatban: az első, hogy nem tesz valójában semmit sem értünk, a második, hogy a magyar adófizetők pénzét külhoni magyarok szavazatvásárlására pazarolja... A lényeg, hogy mi hálásak vagyunk az egyszerűsített honosítási eljárásért, egyházaink, egyetemeink és civil szervezeteink támogatásáért. Az autonómia az egyetlen olyan dolog ami igazán hiányzik, de be kell vallanunk, hogy ez elsősorban rajtunk múlik és nem a mindenkori budapesti kormányon.
    Tichy úrnak továbbá ajánlom kérdezze meg Patrubány Miklós véleményét (ha már őt emlegette szakértőként), mit gondol az Magyarok Világszövetségének elnöke Borbély Zsolt Atilláról, MVSZ elnökségi tagról, az MVSZ Felügyelő Bizottságának elnökéről. Évtizednyi közös munka után tud-e bármi rosszat mondani harcostársáról.
    Üdvözlettel, Burián Sándor

    ReplyDelete
  9. 2003 óta ismerem Borbély Zsolt barátomat. Akkot találkoztunk, amikor a 2002-es fájdalmas vereség után a nemzeti oldal romokban hevert, és még nem tért magához az újabb restauráció sokkjától. Zsoltnak oroszlánrésze volt abban, hogy a nemzeti értelmiség egy jelentős részét közösségbe, baráti társaságba szervezze, ami azóta is él és virul. Soha nem volt kérdés a pártszempont. Egy vezérlőelv volt: a nemzet szolgálata, a nemzeti érdek mindenek felett. Ebben a körben voltak fideszesek, jobbikosok, miépesek és pártoktól minden tekintetben függetlenek is. Mert megvolt és megvan az erős közös nevező.
    Zsolt akkor állt ki a Jobbik mellett, amikor még kockázattal járt, de az ilyennel soha nem foglalkozott. És kitartott a támogatása mellett akkor is, amikor méltatlan sérelmeket kellett elszenvednie a pártvezetéstől. Nagyvonalúan lépett túl ezeken, és csak a tevékenység mérlegét nézte, az ehhez képest kisebb hibáktól eltekintve. Nem ő változott meg, hanem maga a párt, nemzetpolitikai szempontból kardinális fontosságú kérdésekben. Ez váltja ki a bírálatát. Ha ezt valaki nem bírja elviselni, az cáfolja meg, vagy ugorja át a sorait, ahogy tetszik. Egyvalamit ne tegyen, ha korrekt akar maradni: "megvásárolhatósággal" vádolni azt az embert, aki soha egyetlen párttól nem kapott munkát, jövedelmet, megbízást, és ilyenre nem is tartott igényt. Nem mintha ebben bármi kivetnivaló lett volna, de ez a való. A Jobbiktól éppen úgy nem, ahogy a Fidesztől sem. Megvan ennek az a nagy előnye, hogy valóban függetlenül tud véleményt fogalmazni, kizárólag a nemzeti érdek szemszögéből nézve: ha kell, elismerést, ha kell, bírálatot. Aki ezt kétségbe vonja, nem tudja mit beszél, a levegőbe vagdalkozik.
    A Zsoltot személyében támadók miért nem azzal foglalkoznak inkább, hogy cáfolni próbálnak? Megmagyarázni, hogy a bírált lépések nem a nemzeti érdek ellen vannak, hanem éppen azt szolgálják? Mert az nehezebb lenne? Megértem. De felmentést nem ad a vagdalkozásokra.

    ReplyDelete

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...