Popular Posts

Sunday, January 26, 2020

Győri győzelem






A Kárpát medencének a közélet iránt érdekődő magyar lakossága lélegzetvisszafojtva figyelte a győri választást.

A tét nagy volt.

Ha most a nemzeti oldal veszít, az előre vetítette volna a 2022-es vereséget.

A győzelem viszont azt üzeni, hogy meg kell küzdeni minden voksért, minden választókörért, s minden választókerületért, még akkor is, ha ez a győri eredmény fölényes, 56%-os.

(Dr. Dézsi Csaba András, a frissen megválasztott polgármester)

Török Gábort előszeretettel ugratják nyitott jóslataiért. Január elején a napi.hu „Nem biztos, hogy Orbán Viktor miniszterelnök három év múlva is meghatározó szereplő lesz Török Gábor politológus szerint. Vagy mégis.” címmel szemlézte a jeles politológus népszavás interjúját, amiből nehéz nem kiérezni a szarkazmust. Pedig Török csak azt mondja, amit valóban tudni lehet, nem áll egyik oldalra sem, kiemeli a lényeget, azt, hogy nyitottá vált a verseny, hogy mind az ellenzéki hurrooptimizmus, mind pedig a fideszes defetizmus indokolatlan.

Erről van ugyanis szó.

2010, 2014, 2018 – gyönyörű sorozat, de lássuk be, ezek szinte lefutott meccsek voltak, mert az ellenzék nem tudott összefogni az egyéni kerületekben.

A nemzeti oldal elvesztette a Jobbikot, Jakab Péter hétvégén történt megválasztásával végleg, így kevés körzetben lehet megjósolni, hogy melyik párt viszi el a mandátumot. Márpedig a Magyar Országgyűlés 199 tagja közül csak 93-at választanak meg listán – ezen mandátumok felét a Fidesz minden bizonnyal elviszi. De hogy miként oszlik majd meg a fennmaradt 106 egyéni kerületes mandátum, nos, ez a választások előtt egy nappal, felmérések birtokában sem tudható biztosan.

A győri győzelem adott egy löketet a jó irányba.

A kockázat hatalmas, mivel nincs felelős nemzeti kormányzást ígérő alternatív elit. Egy dróton rángatott, globalista irányítottságú botrányellenzék van, egy „moslékkoalíció”, ahogy saját táborukat jellemezték a győri jobbikosok, amikor  megelégelték a baloldallal való összefogósdit. Ez a csapat, mint Karácsony Gergely győzelmét követő száz napos politikai ámokfutás is mutatja, képes megbuktatni egy kiváló városvezetőt, de elkormányozni egy várost, építeni, azt már kevésbé. S hogy mire képesek országos szinten, azt bemutatták 2002 és 2010 között, amikor kis híján csődbe vitték az országot.



Borbély Zsolt Attila



A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...