Popular Posts

Monday, September 9, 2019

A demográfiai csúcs margójára


Nemzetközi demográfiai csúcsot szervezett a magyar kormány, melyen jelentős közép- és kelet-európai közéleti vezetők is megjelentek és beszédet mondtak, többek között Alexandar Vucic szerb elnök, Andrej Babis cseh miniszterelnök és Bozena Borys-Szopa, Lengyelország család-, munkaügyi és szociálpolitikai minisztere.
Orbán Viktor nagyívű expozéban mutatta be a magyar családpolitika értékrendi, politikai filozófiai mögötteseit és a magyar megoldási modell alapvonalait.
A szimbolikus térben jelentős gesztus volt, hogy négy egyház vezetői (katolikus, református, evangélikus és izraelita) áldották meg a konferenciát.
Nincs árulkodóbb annál, mint ahogy az ellenzék ebben a kérdésben is reagál.
Holott itt a valóban a létünkről van szó.
Egy liberálisnak is jobb egy keresztény és magyar országban élni, mint egy olyan helyen, ahol a közbiztonság a múlté, napirenden vannak a késelések, valamint a vallási meghatározottságú antiszemita és homofób támadások. Ami ma már sajnos véres valóság Európa muszlimizálódott nagyvárosaiban Londontól Malmöig.
Ezzel együtt minden csatornán keresztül próbálják bal-liberálisaink félremagyarázni, negatívan interpretálni a kormány tevékenységének azon dimenzióit, mely kérdésekben normálisan gondolkodó ember csak egyetértőleg nyilatkozhat. Értve ezalatt természetesen a migránskérdést és a demográfiai problémákat.
Eljutottunk oda, hogy lassan értelmetlenné válik a két politikai tábor közötti vita.
Érdemes felidézni, hogy annak idején, amikor a státustörvény vitája folyt a magyar parlamentben  az egykori SZDSZ a maga nemzetellenes álláspontját megpróbálta nemzeti köntösbe öltöztetni. Sikertelenül, de ez más kérdés.
Ma már a gyászos emlékezetű párt utódszervezetei a Momentumtól a DK-ig nem vesződnek ezzel, nyíltan vállalják azt, hogy számukra mellékes a magyar megmaradás, a magyar állam, mint közösségi akaratképző és érdekvédő intézmény.
Ezek az emberek minden olyan kérdésben, mely a lét és nemlét problémáját veti fel a nemzeti közösség szintjén, legyen szó iszlám invázióról, csökkenő népszaporulatról vagy a nemzeti szuverenitás megőrzéséről, rendre a magyarság megsemmisülésének irányába mutató politikai opciót képviselik.
Szégyentelenül, mi több, egymásra licitálva.
Ezért is kulcskérdés, hogy milyen eredménye lesz az alig egy hónap múlva esedékes önkormányzati választásnak. Hogy folytatódik-e a tudatos, tervszerű nemzetépítés, vagy az önkormányzatok védősáncai mögül fog az ellenzék tüzelni a nemzetvédő kormányra.

Borbély Zsolt Attila


A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.






No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...