Popular Posts

Monday, May 13, 2019

A mai Jobbik nem más, mint „ócska nemzetárulók” gyülekezete



A Mi Hazánk és a Jobbik sorsképlete nagyjából kirajzolja a nemzeti radikális tábor pszichéjét. A Mi Hazánknak bőven a küszöb felett, a Jobbiknak pedig jócskán a küszöb alatt lenne a helye, ha e tábor aktivistáinak és a választóinak zöme gondolkodásképes, értékelkötelezett ember lenne.
Sajnos nem így van.
A Mi Hazánk csekély népszerűsége mögött három tényezőt látok meghúzódni.
Ezek között a legfontosabb a nemzeti radikális tábor jelentős részének mélységes csalódottsága és kiábrándultsága, aminek fő felelőse Vona Gábor,
de nem elhanyagolható a Sneider–Gyöngyösi párosé sem, akik nemcsak folytatták azt, amit Vona elkezdett, hanem ki is teljesítették a nemzetellenes, magyargyűlölő erőkkel, az SZDSZ utódpártjaival való nyílt színi összeborulással.
A második, hogy Torockai László sokak bizalmát eljátszotta, amikor 2018-ban maga is együtt vonult a frissen megtartott választások ellen tiltakozó balliberális csürhével.
A harmadik pedig az, hogy a Jobbik tábor nemzetben gondolkodó, a magyarság sorsáért felelősséget érző része 2018-ban kénytelen volt a Fideszre szavazni. Őket visszanyerni egy olyan új pártalakulattal, melynek bejutása kétséges, igencsak nehéz, szinte lehetetlen feladat.
Ami a Jobbikot illeti, abban semmi meglepő nincs, a tavalyi 20% helyett 10% alatt mérik őket a közvéleménykutatások a biztos pártválasztók körében. Inkább az a meglepő, hogy ilyen sokáig tartott ez a szavazói átrendeződés.
Hadd idézzem a talán legharcosabb, de mindenképpen a legtehetségesebb propagandistájuknak,  Balogh Gábornak két mondatát.
Az első: „A világon semmi nem igazolja, de mindenkinek joga van azt is gondolni, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban elárulta elveit és a balliberális erők szekértolójává vált.” Nos, 2019-ben ezt a mondatot leírni, letagadni a napot az égről, ez echte baloldali tempó. Olyan erkölcsi mélység, melyet legjobban Dobrev Klára retorikai teljsítménye illusztrál, aki képes azt állítani például, hogy „nem léteznek migránspárti erők és politikusok”.
A másik idézet így szól: "aki jobban gyűlöli a másként gondolkodó magyarokat, mint amennyire szereti hazáját, azt teljesen mindegy, hogy milyen szándékok vezetik, vagy mit gondol önmagáról: ócska nemzetáruló csupán." Balogh Gábor ezzek a mondattal a „Vadhajtások nevű portált vette célba, de saját magukat találta el.
Ítéletet mondott saját pártjának vezetéséről, tagjainak és szavazóinak nagy részéről, az egész mai Jobbik-politikáról.
És persze saját magáról.

Borbély Zsolt Attila

A szöveg a Székely Hírmondó számára készült.

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...