Popular Posts

Monday, March 26, 2018

A Jobbik őszödi beszéde



Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője alaposan felkavarta azok érzelemvilágát, akik még mindig hisznek abban, hogy a párt a nemzeti ügyet képviseli, és az új politikai vonal csak álca a baloldali szavazók megtévesztésére. Egyre nyilvánvalóbb ugyanis, hogy nem elsősorban stílusbeli, hanem nagyon is tartalmi változáson ment keresztül a Jobbik politikája.
Mirkóczki egyrészt azt nyilatkozta az ATV-ben – zarojel.hunak interjút adó Gulyás Mártonnal összhangban - hogy minden választópolgár szavazzon a legesélyesebb ellenzéki jelöltre. 
https://www.youtube.com/watch?v=RILPLtGvODc
Ilymódon aligha tagadható, hogy a szóvivő a legsötétebb gyurcsányista nemzetárulók támogatását is nemcsak megengedhetőnek, de kifejezetten kívánatosnak tartja.
Egy másik nyilatkozatában Mirkóczki nyíltan megtagadta a 2010 előtti Jobbikot, azt állítván, hogy akkor nem mondtak igazat saját kilétükről, s alapnak nevezte, hogy Alföldi Róbert belefér a Jobbik világképébe és azt is, hogy leül beszélgetni a magyarság egyik legmegveszekedettebb ballib tollnokával, Tóta W. Árpáddal, aki sajátos perverz élvezettel tipor minden szakrális értéket a kereszténységtől a nemzeteszméig.
(A 49. perctől érdemes megnézni a videot
https://www.youtube.com/watch?v=iWqcK7rJhn0)
Nem csoda, hogy Gaudi-Nagy Tamás, aki a Jobbik legaktívabb és egyik legfelkészültebb képviselője volt 2010 és 2014 között, a Jobbik őszödi beszédének nevezte azt, hogy Mirkóczki megtagadta a párt korábbi irányvonalát.
Napról napra világosabban látszik, hogy az a „stratégia”, amit a pártelnök, Vona Gábor 2015 táján felállított és 2016-tól egyre gátlástalanabbul követett, miszerint balról kell behozni a szavazatokat, nem jó másra, mint hogy a párt elveszítse arcát, támogatóit és végül a választást, miközben magyart magyar ellen uszít, miközben a szemkilövetőkkel és kerítésbontókkal szövetkezik, miközben lassan maguk a Jobbikos képviselőjelöltek sem tudják, hogy milyen értékeket is képvisel a Jobbik valójában.
Sokan azon morfondíroznak, hogy vajon Vona kezdettől beépített ember volt-e, akit a megfelelő időben aktivizáltak, vagy menet közben bizonyult gyengének, amikor nem tudott ellenállni Simicska Lajos csábításának. Felesleges ezen gondolkodni, a lényeg ugyanaz: Vona tönkretette pártját, felszámolta annak legfontosabb kincsét: a tisztaságát, következetességét, és erkölcsi-politikai hitelét.
Nem az a kérdés, hogy bukik–e a Jobbik április 8-án, hanem, hogy lesz-e ereje a párton belüli nemzeti vonalnak ahhoz, hogy Vonát félretolja, amennyiben a politikus távozás helyett megpróbálja megszervezni saját újraválasztását.


Borbély Zsolt Attila

1 comment:

  1. A Neppartosodast tessek meghagyni az Orrrrbannnak.A Vona Gabor lemondott--a kovetoi is mondjanak le!Visszaterni az igazi radikalis vonalhoz!(Nimrod,es Atilla urunk forog a sirjaban)

    ReplyDelete

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...