Popular Posts

Tuesday, September 5, 2017

Magyarország és Európa



A két nagy német párt elnökének minap lezajlott vitája is megmutatta, hogy az európai fősodratú politikai elit nem hajlandó szembenézni a valósággal.
Azok után, hogy bőséges empirikus anyag áll már rendelkezésre a muszlim betolakodók integrálhatatlanságáról, olyan abszurdumokat állít Schultz és Merkel a kettejük vitáján, hogy az ember csodálkozik, hogy nem esik rájuk a plafon.
Merkel szerint a migráció nem fenyegetés, hanem feladat.
Ilyet állítani terrortámadások sorozata, a német városokban tapasztalt tömeges szilveszteri randalírozás, no go zónák tucatjainak kialakulása és a bűnözés ugrásszerű megnövekedése után vérlázító cinizmus.
De Schultz még erre is rá tudott tenni egy lapáttal, szerinte a migránsok egy nagy értéket hoznak magukkal, az Európába vetett hitet. Nyilván, azért skandálnak dzsihádot már Leszbosz szigetén, azért tüntetnek a saria mellett és a demokrácia ellen.
Hitet hoznak, azt a hitet, hogy Európa az övék lesz belátható időn belül.
Merkel azt is megengedte magának, hogy Magyarország nyakába varrja a hibás német bevándorlás-politikát, amivel a német sajtó évek óta ismételt hazugságát görgette tovább, miszerint ők csak arra reagáltak, hogy Magyarország nem engedte tovább a menekülteket regisztráció nélkül, akik végül gyalog indultak neki az útnak. Miközben „willkommenskultur” szemellenzős politikája már javában zajlott, sőt, azért kerültek egyáltalán migránsok Magyarországra, mert megkapták Merkel asszony „meghívóját”. Az öngyilkos német bevándorlás-politikának semmi köze nincs az illegális bevándorlóknak a Keleti pályaudvarnál történt táborozásához.
A magyar kormány a kezdet kezdetétől helyesen járt el, világos üzenetet fogalmazott meg, gyorsan és határozottan cselekedett a határkerítés felállításával.
Orbán Viktor Jean Claude Junckerhez minap írott levelében rámutatott, hogy az európai szolidaritásnak abban kellene megnyilvánulni, hogy az Unió átvállalja a magyar határvédelem költségeinek felét, hiszen Magyarország nemcsak magát védi, hanem egész Európát.
Korrekt érvelés és jó, offenzív taktikai húzás. 

(Jobb szeretem saját fotókkal illusztrálni a bejegyzéseimet. Ezek a képek nem tartoznak szorosan a tárgyhoz, de kétségkívül a magyar miniszterelnököt ábrázolják. 2008, Csíki Határ Fogadó megnyitása.)


Mint ahogy a jövő évi választások vonatkozásában is helytálló a kormány érvelése: vagy megvédjük a kerítést és az elmúlt hét év eredményeit, vagy oda jutunk igen rövid idő alatt, ahol ma az európai nagyvárosok jó része tart: félelem, terror, létbizonytalanság.
Senkit ne tévesszen meg az, hogy most még egyesek az anyagi jólétet képét kötik a Nyugathoz. Egyetlen ország sem korlátlanul felvevőképes, egyetlen ország sem tud eltartani egy egyre növekvő sáskahadat. A kivándorlás záros határidőn belül hazavándorlássá fog alakulni, aminek már most megvannak a jelei.


Borbély Zsolt Attila

A szöveget tegnap írtam, ma jelent meg a Székely Hírmondóban. 

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...