Popular Posts

Wednesday, August 30, 2017

A holland kapcsolat



Aki követi a magyar közélet eseményeit, felfigyelhetett rá, hogy Szíjártó Péter külügyminiszter sokkal határozottabb, karakánabb, következetesebb politikát képvisel, mint elődei. Jómagam kinevezésekor úgy véltem, hogy a miniszterelnök saját kézbe vette a külügyeket, amit addig elkötelezett atlantisták irányítottak.
Vélhető, hogy Szíjártó minden fontos lépesét egyezteti a kormányfővel, ezzel együtt önálló aktornak néz ki, aki hitelesen követi az orbáni paradigmát, mely szerint a magyar külügy lépéseit nem absztrakt értékek, nem is a térséget gyarmatnak tekintő globális háttérhatalom elvárásai, hanem Magyarország érdekei kell meghatározzák. Szíjártó orientációja pragmatikus és elvszerű egyszerre, válaszreakciói gyorsak, egyértelműek s mindenképpen alkalmasak arra, hogy a magyar emberek úgy érezzék: a külügyi vezetés méltóképpen képviseli nemzetközi szinten az országot és a nemzetet.
A holland nagykövet otromba és rágalmazó nyilatkozatára (miszerint a szélsőséges iszlamisták ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány) adott válaszreakció, konkrétan a Hollandiában akkreditált magyar nagykövet hazarendelése és a nagyköveti szintű diplomáciai kapcsolatok szüneteltetése egyértelműen ebbe a sorba illeszkedik. Azért külön elismerés illeti Szíjártót, hogy arra is rámutatott: a nagykövet azon megnyilatkozása is sérelmes magyar és európai szempontból egyaránt miszerint olyan merénylet, mint Barcelonában bárhol előfordulhat. Hadd idézzük: „Ennél kegyeletsértőbb és érzéketlenebb nyilatkozatot nehéz tenni. Mi soha nem fogjuk elfogadni, hogy Európa olyan kontinens legyen, ahol bárhol előfordulhat autós merénylet, emberek halálát okozva.”
Hosszan lehetne idézni a nagyköveti interjú egyéb passzusait, s bebizonyítani, hogy a rosszindulat, az ideológiai elfogultság miképpen kreált egy diplomatából fekete-propaganda ágenst.
Ami pedig az autós merényleteket illeti: igen, ilyen bárhol előfordulhat, ahol kellő számban élnek muszlimok. Kevesen merik kimondani azt, amit például Bill Warner „Saria törvény nem muzulmánoknak” című könyve leír és adatol: magával a vallással van a probléma, statisztikai szükségszerűség, hogy ahol e vallás követői nagyobb számban élnek, ott egy részük radikalizálódjon és akár a terrorcselekmények elkövetéséig elmenjen. S ezt a megállapítást fényesen igazolja az utóbbi évek krónikája.
A recept egyszerű: meg kell állítani a betolakodók beözönlését, az illegális itt-tartózkodókat ki kell utasítani, a már állampolgársággal rendelkezőket pedig fokozottan ellenőrizni.
A baj az, hogy az Unió vezetői, akik e receptet alkalmazni hivatottak, az ellenfélnek játszanak, nem csoda, hogy embereik, mint például a holland nagykövet minden elkövetnek e megoldási javaslat első számú hirdetője, a magyar kormány ellen.

Borbély Zsolt Attila   


A szöveget 2017, augusztus 28.-án adtam le a Székely Hírmondónak.

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...