Popular Posts

Saturday, June 17, 2017

Szeptember 11. és az összeesküvés elméletek



Tavaly Tusványoson részt vettem egy panelbeszélgetésen, melynek résztvevői ott tartottak ismeretanyagban, hogy a WTC tornyai összeomlását a beléjük irányított a repülők okozták s hogy Európát „menekültek” árasztják el.
Beszélgetőtársaimban a valósággal való szembesítés arroganciát szült.
Álláspontomat nyilván megvédtem, majd az itthon.ma honlap szánára írtam egy kis szösszenetet azok számára, akik esetleg vitapartnereimhez hasonlóan nem találkoztak még koherens és a tudományos tényeknek is megfelelő magyarázattal a 2001. szeptember 11-i eseményekkel kapcsolatban.


Szeptember 11. és az összeesküvés elméletek

A nemrégiben alkalmam volt élesben megtapasztalni a tudatlanság arroganciáját, midőn egy pódiumbeszélgetés keretében szóba mertem hozni, hogy az Egyesült Államok által diktált egész új világrend egy gigantikus hazugságra épül, hogy abszolút evidens, hogy 2001. szeptember 11.-én nem az történt, amit a fősodratú politika  állít, hogy a hivatalos magyarázat egyszerűen összeegyeztethetetlen a fizika törvényeivel, hogy nem futóbolondok gyanítják az amerikai titkosszolgálatot a merénylet mögött, hanem Francesco Cossiga volt olasz elnök vagy Andreas von Bülow titkosszolgálati szakértő és szocdempárti (!) volt titkosszolgálati miniszter.
Senkit nem zavart, hogy a 7-es épület összeomlására egyszerűen nincs hivatalos magyarázat, abba nem repült bele ugyanis semmilyen repülőgép, az csak gondolt egyet és összeomlott spontánul, hogy a kerozin nem képes annyi hőt termelni, hogy megolvassza a felhőkarcolók acélszerkezetét, hogy a szabadesés sebességével csak akkor omolhatnak össze épületek, ha berobbantják őket, különben minden emelet fékezi az összeomlást.
Összeesküvés-elmélet, iszlám terrorizmus mentegetése - hangzott a magabiztos, lekicsinylő válasz a tényszerű érveléssel szemben.
Nos, az iszlám terrorizmus mentegetésének vádja szóra sem érdemes, midőn minden értelmes ember látja, hogy egész kontinensünket fenyegeti az iszlám kultúra agresszív térfoglalása és az iszlám intoleranciának, arcátlanságnak, összeférhetetlenségnek csak a csúcsa a terrorizmus.
Maga az iszlám a probléma.
Ahol ugyanis e jövevények többségbe kerülnek, ott élhetetlenné válik a környezet a saját hagyományaihoz ragaszkodó keresztény fehér ember számára.
Ami az összeesküvés-elmélet vádját illeti, ezzel már érdemes részletesebben foglalkozni.
Amint egy informatikus jóbarátom, Lajos Árpád szokta mondani nemes egyszerűséggel, „az össze-esküvéselmélet egy olyan elmélet, mely egy összeesküvésről szól”. Sem több, sem kevesebb, lehet igaz vagy hamis, koherens vagy önellentmondó, a tényeket mozaikszerűen összeillesztő vagy káoszt teremtő.  Egy összeesküvés elmélet éppen úgy megvizsgálható és megvizsgálandó a karteziánus módszeres kétely szemüvegén keresztül, mint bármely hivatalos rangot kapott elmélet. 
Az, aki kizárja az összeesküvéseket a vizsgálódásának tárgyai közül, eleve lemond arról, hogy megismerje a valóság minden részletét, hiszen minden színfalak mögötti politikai célokat is integráló gazdasági egyezkedés, minden politikai kihatású titkosszolgálati akció, minden háttérhatalmi egyezség, a világ irányítására szerveződött titkos társaságok minden tanácskozása egy-egy összeesküvés. Melyek attól függetlenül hatótényezők, hogy tudomásul vesszük őket vagy sem.
Szeptember 11. kapcsán a hivatalos magyarázat pont úgy „összeesküvés elmélet” mint a legmeggyőzőbb módon Andreas von Bülow által megfogalmazott tézisrendszer, azzal a különbséggel, hogy míg az utóbbi koherens, világos magyarázatot ad mindenre, az előbbi hiányos, életszerűtlen, logikailag több ponton sántít és ráadásképpen a tudományos tényekkel is összeegyeztethetetlen.
Akinek kételyei vannak a fentebb állítottakkal kapcsolatban és nem akar időt szánni Andreas von Bülow könyvének megszerzésére, iratkozzon fel a scribd-re és töltse le a kötetet. https://www.scribd.com/document/86556948/Andreas-von-Bulow-A-CIA-es-szeptember-11
Ha még ezt is soknak találja ahhoz, hogy tisztán lásson korunk egyik kulcseseményét illetően, akkor nézze meg a „Fájdalmas megtévesztés” című filmet, mely megtalálható a legnépszerűbb videomegosztó csatornán az alábbi címen: https://www.youtube.com/watch?v=EZHeT-I8ONY (ez az első rész címe, de a program felkínálja a folytatást.)
Aki pedig ehhez is rest, az inkább ne vitatkozzon ebben a kérdéskörben, s főleg ne emlegessen fölényeskedve összeesküvés elméletet, ha valaki egy olyan magyarázatot kínál fel a hivataloshoz képest, mely logikailag feszes, a politikai eseményei által utólag igazoltnak látszó és összhangban van a természet-tudomány kutatási eredményeivel.

Borbély Zsolt Attila

No comments:

Post a Comment

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...