Popular Posts

Tuesday, March 24, 2020

Felnőni a feladathoz




Az anyaországi ellenzék egyes pártjai hosszú esztendők óta, de legalább fél évtizede mintha abban versenyeznének, hogy ki tud vehemensebben, keményebben, határozottabban szembe menni a legevidensebb nemzeti érdekekkel és ki tudja mindezt hamisabb propagandával elfedni.

Legmesszebb eddig a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció ment, melynek EP listavezetője, Dobrev Klára nemcsak azt tagadta le, amit egyébként minden ellenzéki párt, tételesen, hogy a migránsválsággal együtt járó iszlám térhódítás a keresztény Európára nézve soha nem látott katasztrófális veszélyt jelent, de képes volt azt állítani, hogy nem léteznek migránspárti politikai erők és migránspárti politikusok. Miközben még ma is ezek vannak többségben, bár érzékelhető egy lassú átpozicionálódás, melynek mértéke egyelőre felbecsülhetetlen.

A gyalázatos verseny etapjait ismerjük, agresszív tüntetések sora, betörés a közmédiába, „kurva erős”, beállított, hangulatkeltő fotók, együttvonulás a magát antifasisztának mondó, gyújtogató, randalírozó, garázda, keresztény- és magyargyalázó csürhével (csak egy a megannyi hasonló szellemű bekiabálás közül „gyújtsátok már fel a kibebaszott jászolt”), minden előre mutató kormányjavaslat leszavazása.

De mindezzel együtt lehetett bennünk egy olyan halvány reménykedés, hogy ha a katasztrófa itt van a küszöbön, ha valóban emberéletek kerülnek veszélybe, ha olyan helyzet alakul ki, amikor össze kell fogni minden magyar embernek,  akkor valamiféle önmérsékletet tanúsít a ballib erőknek legalább egy része.

A korona-vírus okozta válsághelyzet megmutatta, hogy erről szó szincs, az ellenzék tovább uszít a kormány ellen, hergel, rágalmaz, hangulatot kelt, amivel aláássa a közbizalmat és nehezíti a védekezést.

Olvashattunk olyat is a közösségi fórumokon, hogy nem kizárt, hogy a kormány szántszándékkal törekszik a nyugdíjasok ritkítására. Ezt Lamperth Mónika, aki három különböző minisztériumnak állt az élén a szocialista kormányok idején, mint lehetőséget említette, Vágó István a Gyurcsány-párt politikusa pedig tényként. Homonnay Gergely, a Gyurcsány-vezette DK aktivistája odáig ment, hogy kinyilvánította: amennyiben megfertőződik, igyekszik majd fideszesek körében terjeszteni a kórt. S láss csodát, nem kezdeményeztek ellene aláírásgyűjtést, nem indult elhatárolódási hullám az emberi jogok iránt látszólag annyira érzékeny ballib oldalon.

A logika sosem volt erőssége ennek a tábornak, most a talán legabszurdabb és leglogikátlanabb vád, ami éri a miniszterelnököt a katonaság segítségének igénybe vétele kapcsán az, hogy puccsot készít elő.

Puccsot?

Ki ellen?

Önmaga ellen?

Mindezt most azzal tetézték, hogy nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását, arra hivatkozva, hogy nincs a javaslatban időbeli korlát. 
Miközben egytől egyig tudják, hogy a válsághelyzet elmúlása maga a jogszabályba beépített időbeli korlát s ha beépítenének a törvényjavaslatba egy 60 vagy 90 napos határidőt, azt kockáztatnák, hogy az ország ex lex állapotba kerül, hiszen addig megbetegedhet a képviselők jelentős része és megeshet, hogy nem lehet összehívni az országgyűlést. Egyébiránt azt is egyszerűen letagadják az ellenzéki képviselők, hogy az országgyűlés nem mond le arról a jogáról, hogy bármikor megszűntnek nyilvánítsa a veszélyhelyzetet, a különleges jogkört minden további nélkül visszaveheti a kormánytól.

Egyesek közülük képesek voltak arcátlan demagógiával a hitleri felhatalmazási törvényhez hasonlítani a mostani döntést, miközben itt és most éppenséggel az alkotmányosság finommechanikáját igénybe véve tesz meg mindent a kormányoldal a válság jogállamiságot és demokráciát tiszteletben tartó, de mégis hatékony kezelése érdekében.

Orbán  Viktor azt kérte mindenkitől a törvényjavaslat vitájában, hogy nőjenek fel a feladathoz.

A Mi Hazánk képviselőit leszámítva az ellenzék erre minden jel szerint organikusan képtelen. 



Borbély Zsolt Attila

A szöveg rövidített változata a Székely Hírmondónak készült.

A szóban forgó tervezet itt érhető el:

https://www.parlament.hu/irom41/09790/09790.pdf

1 comment:

  1. A szövegértelmezés, magyar helyesírás, igénytelen fogalmazás nagy veszélyt rejt kultúránkra, ezáltal hozzájárul önazonosságunk elvesztéséhez. Ez vezetett a Momentum szimpatizáns táborának növekedéséhez, olyan fiatalok által, akiknek igénytelenségük miatt már nemzettudatuk sincs! Ezt gyönyörűen ki tudja használni egy pár jellemtelen, nyerészkedő, spekulációkra hajlamos egyén, akiknek "teljesítményét" megcsodálhatjuk a parlamenti csörtékben.

    ReplyDelete

Rejtett globalizmus

    Nemzeti ünnepünkön a fővárosban az ellenzéki erők vezetői taktikusan nem szerveztek külön megemlékezést, ahol csak lézengtek volna az ...