Popular Posts

Friday, November 1, 2019

Hazudni csak pontosan szépen…


A nemzeti oldalon visszatérő megállapítás, hogy nézve a jelenlegi ellenzéket nem gondoltuk, hogy visszasírjuk valaha a régi szocialistákat, Kovács Lászlót, Horn Gyulát és a többieket, akik legalább képviseltek valamiféle szakmai színvonalat.
A visszasírás persze erős túlzás, hiszen minél profibb valaki, annál jobban tud ártani a nemzeti érdekeknek és annál nehezebben győzhető le a választáson, de annyi biztos, hogy ami most zajlik az ellenzéki térfélen az egyszerűen  kutyakomédia.
Kiszivárog egy felvétel, melyen Karácsony Gergely arról vall, hogy őt elássák Zuglóban a szocialisták, ha ő oda visszamegy. Az érintett szerint egy magánbeszélgetésből vágtak össze részleteket, párttársa pedig azt állítja nagy vehemenciával a sajtótájékoztatóján, hogy egy elnökségi gyűlésen vették fel az anyagot. Tehát még nem is egyeztetnek abban a nem mellékes kérdésben, hogy mit hazudjanak.
Miután Kispesten kiborul a bili, kokainnak látszó zacskócskát lóbálva korrupciós ügyletekről beszél, nagy részletességgel, sűrűn b+elve Karácsony helyi szövetségese, olyan fordulatokkal megspékelve, hogy aki nem keres évi százmilliót, az hülye, majd az érintett szemrebbenés nélkül azt hazudja, hogy a felvétel össze volt vágva. Holott aki meghallgatja azokat, világosan tudhatja, hogy egyszerűen nem létezhet olyan kontextus, melyből kiragadva ezek a monológok más értelmezést nyerhetnének. Vélhetően rájött erre a lebukott politikus is, mert magyarázkodását leszedte közben a Facebook oldaláról.
De a legjobb a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció reakciója, ők egyszerűen nem ismerik el, hogy a szóban forgó politikus látható-hallható a felvételen, pedig azt az érintett sem tagadja. Persze akik képesek akkorát hazudni, hogy Európában nincsenek bevándorláspárti politikusok, miközben épp azok – ráadásul a legnagyobb Európai országok vezetői - melegítették fel újra a minap Máltán az elosztási kvóta kérdését, és a migráció polarizálja leginkább Európát, azoknak nem kerül semmibe egy újabb hazugság.
„Jó napot – hazudta Kovács László” – írta anno Uj Péter a Népszabadságban. Nem kétséges, Kovács Lászlóék is annyit hazudtak, amennyit mertek. De sokkal ügyesebben tették.

Borbély Zsolt Attila

A szöveget október elején írtam a Székely Hírmondónak.


No comments:

Post a Comment

Lesz-e még Omega?

  A klasszikus magyar rock rajongói még fel sem ocsúdhattak Benkő László halála által okozott döbbenetből, amikor újabb tragédia rázta meg...